Thursday, May 16, 2013

iPhone 6 - Tot ce trebuie sa stii despre iPhone 6

In ciuda faptului ca Apple nu a anuntat inca in mod oficial noua versiune de iPhone, internetul vuieste de zvonuri, stiri si speculatii despre pretul, specificatile si data de lansare a acestui mult asteptat gadget. Esti curios? Daca da, citeste mai departe!

Specificatii:

Pe langa imbunatatirile aduse sistemului de operare de care suntem cu totii atat de atasati, se preconizeaza ca vor exista modificari importante de hardware. Se discuta mult pe forumurile de specialitate despre acestea: unii spun ca butonul de Homescreen va deveni mai mare, si va lua o forma noua, mai alungita cu capacitate de touch. Acest lucru, va facilita operarea mult mai usoara a diferitelor aplicatii. Daca pretul va fi mai mic, si vom discuta despre aceasta posibilitate mai jos, Apple va renunta probabil la carcasa din aluminium. Vom vedea in schimb o suprafata din plastic modern si rezistent (nu ca in cazul telefoanelor ieftine ci mai degraba comparabila cu cea de la ultimele generatii de smartphone-uri Android). E posibil ca iPhone 6 sa apara, in acest context, in mai multe variante de culoare.

Evident lista posibilitatilor nu se opreste aici. Speculatiile merg pana la a spune ca iPhone 6 (dupa modelul Galaxy) va fi disponibil si in mai multe dimensiuni (pe langa cea standard de 4 inch, va exista si o varianta mai mica, cu diagonala de aproximativ 3.5 inch). Ba chiar sunt zvonuri ca impreuna cu noua generatie de smarphone-uri, Apple va lansa si un iPhablet care sa vina ca un raspuns direct la Samsung Galaxy Note. Parerea noastra este  totusi, ca aceste zvonuri sunt exagerate – pana la urma suntem siguri ca Apple vrea sa pastreze aparentele unui trend setter exclusivist, care mai degraba naste reactii in piata decat sa raspunda la provocarile lansate de concurenta.

Un concept lansat acum cateva luni de artistul Arthur Reis sugereaza ca designul se va schimba in mare parte, noul iPhone devenind mai subtire si mai elegant. Alte specificatii conform acestui concept includ o camera mai performanta iSight Pro de 12 MP si butonul de Home modificat de care vorbeam mai devreme. Alt concept propune o camera chiar mai performanta (de  16 MP), dar evident, inca nu stim nimic cu certitudine.

Publicatia “International Business Times” speculeaza ca Apple va renunta pentru urmatoarele doua modele de iPhone sa apeleze la procesoare fabricate de Samsung, alegand sa lucreze de aceasta data cu taiwanezii de la TSMC.

Cea mai creativa functie despre care am auzit insa, este display-ul de jur imprejurul telefonului (wrap around), speculatie indicata de noile aplicatii pentru patente ale companiei Apple. Un astfel de ecran ar fi cu adevarat cel mai mare pe care un iPhone l-a avut vreodata (undeva la 4.8 inch) si ar necesita un nou tip de baterie, mult mai avansata, la care se lucreaza in prezent.

Preturi:

S-ar putea ca de aceasta data, nu specificatiile ci pretul sa fie cel mai important factor de diferentiere intre iPhone 6 si predecesorii acestuia. Exista zvonuri cum ca Iphone 6 va fi cel mai ieftin iPhone lansat pana acum.

Pare putin neverosimil ca Apple sa coboare atat de mult dintr-o data nivelul costului la un produs nou nout, dar aceste speculatii nu sunt neintemeiate.  Piata arata ca Apple a pierdut controlul asupra vanzarilor de smartphone-uri, fiind parasiti de multi utilizatori care la inceput au fost fideli. In plus, noii consumatori atrasi, opteaza tot mai mult spre telefoanele mai ieftine produse de HTC, LG, Samsung, Nokia sau Sony. Ar fi asadar justificat oarecum un pret de baza mai scazut.

Lansare iPhone 6:

Data la care va aparea pe piata iPhone 6 este in momentul de fata cel mai controversat subiect despre ultima generatie de iPhone-uri. Am auzit tot felul de variante, totusi cele mai pregnante opinii merg inspre 2 perioade distincte: sunt persoane care spun ca telefonul va fi lansat in in primavara aceasta, in timp ce altii sunt convinsi ca Apple va astepta pana in toamna. Tinand cont ca suntem deja la mijlocul lui mai, cred ca putem sa eliminam primavara aceasta din discutie. Faptul ca exista rapoarte care spun ca productia de masa va incepe in iulie, suntem aproape siguri ca inainte de toamna lui 2013 nu are sens sa speram la o lansare. Apple a reusit insa sa ne surprinda de fiecare data si cum nu avem cum sa stim cu ceritudine care este urmatoarea miscare a gigantului din Cupertino, nu ne ramane decat sa asteptam si sa speram la ceva spectaculos.

No comments:

Post a Comment